Glasbak

Glas

Als je in de supermarkt goed kijkt, zie je hoeveel verpakkingen van glas er zijn. Glas kan prima hergebruikt worden. Het wordt in glasfabrieken gesmolten en daarna worden er weer nieuwe flessen of potten van gemaakt.

Glas en GEEN aardewerk

Wist je dat als er in een berg ingezameld wit glas ook bont (groen of bruin) glas zit, er geen wit glas van gemaakt kan worden? En als er een porcelein kopje of aardewerk bordje tussen zit, dat het dan helemaal niet gebruikt kan worden? Glas dat je apart in een glascontainer doet, blijft gescheiden in de inzamelauto's die de glascontainers legen.

Gebroken ruit?

Wat doe je met een gebroken ruit? Dat is ook glas, maar dat noemen we vlakglas. Vlakglas gooi je niet in een glascontainer. Je brengt het naar de milieustraat. Daar staat een speciale container waar dit (vlak)glas in moet.

Glas is de kampioen recyclen. Als we glas altijd apart inzamelen en verwerken, kan het steeds opnieuw worden hergebruikt. Zonder dat er nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. Top dus!

Als ik in een glazen bol kijk?.zie ik een schoon Rivierenland waar de kinderen en volwassenen wit bij wit doen en bont bij bont. Nee, niet de vuile was, maar het glas!

Afval is goud waard
Doe de AfvalQuiz

Wat voor afvaltype ben jij?
Doe hier de online afvaltest.

Kringloop, waar staat dat eigenlijk voor

Wat is nou precies Cradle to Cradle?
Kom er hier achter.

In het beeldscherm zie je links naar websites voor meer informatie over
glas. Klik erop en ga naar de website.